.
----------
درباره ما
-------
آخرین مطالب
--------------
دیگر موارد
آمار وب سایت
برای نفع بیشتر از آهن مواد گوشتی، انواع کباب را می‌توانید با آب نارنج، سالاد، سبزیجات تازه، گوجه فرنگی کبابی، پیاز، فلفل سیاه یا سماق میل کنید تا به‌واسطه ویتامین C این مواد، جذب آهن گوشت بیشتر شود.
ما ایرانی‌ها کباب‌خورهای حرفه‌ای هستیم و وقتی بوی پیه آب شده روی منقل کبابی‌ها به مشاممان می‌رسد دل از کف می‌دهیم و هوش و حواس از سرمان می‌پرد و می‌خواهیم لزوما یا نان و کباب و ریحان یا چلو کباب چرب همراه سماق ترش و گوجه کبابی و پیاز بخوریم.

اما به شما توصیه می‌کنیم اگر هوس کباب خوردن دارید در یکی از همین روزهای مفرح بهاری به دل طبیعت بزنید و با رعایت نکات ایمنی در مکان‌های تفریحی که مجهز به منقل و سایر سور و سات کباب‌پزی است با توجه به توصیه‌های زیر خودتان کباب بپزید.

هر گوشتی برای کباب مناسب نیست

هر قسمت از گوشت دام برای تهیه یک غذای خاص کاربرد دارد؛ مثلا گوشت سینه و دنده برای آبگوشت، ران برای خورش، سردست برای چرخ کردن و فیله و راسته که لطیف‌تر بوده و بافت ترد‌تری دارد برای کباب انتخاب می‌شود.

توجه به این نکته ضروری است، تعدادی از رستوران‌ها بخصوص رستوران‌های بین‌راهی برای کاهش هزینه گوشت کبابی از قسمت‌هایی از گوشت که بافت پیوندی ضخیمی دارد، استفاده می‌کنند.

 در نتیجه کبابی همچون برگ سفت و غیر‌قابل جویدن می‌شود. برای نرم شدن کباب کوبیده هم مقداری چربی‌های بدن دام همچون پیه و دنبه و گاهی احشای چرخ شده مرغ را به آن اضافه می‌کنند. برای ترد و پفکی شدن کوبیده از جوش شیرین یا پودرهای تجزیه‌کننده بافت پروتئین استفاده و برای راحت‌تر به سیخ‌کشیدن کباب نیز آن را با آرد نان خشک مخلوط می‌کنند.

باید بدانید جوش شیرین قدرت جذب آهن و کلسیم را کاهش می‌دهد و گوشت را به غذایی بی‌خاصیت تبدیل می‌کند و استفاده از پیه و دنبه موجب افزایش کلسترول و تری‌گلیسیرید و در نهایت بروز بیماری‌های قلبی ـ عروقی می‌شود. در نتیجه بهتر است کباب به صورت خانگی تهیه و تا حد امکان چربی‌های ظاهری از گوشت جدا شود.

بد نیست بدانید یک سیخ کباب کوبیده 270 کالری، یک سیخ کباب برگ 200 کالری و یک پرس چلو کباب همراه کره حدود 1200 کالری انرژی دارد. برای کاهش این کالری بهتر است کباب را همراه نان یا نصف چلو میل کنید و از مصرف قسمت‌های سوخته گوشت و گوجه کبابی اجتناب کنید.

کباب را با چه بخوریم؟

برای نفع بیشتر از آهن مواد گوشتی، انواع کباب را می‌توانید با آب نارنج، سالاد، سبزیجات تازه، گوجه فرنگی کبابی، پیاز، فلفل سیاه یا سماق میل کنید تا به‌واسطه ویتامین C این مواد، جذب آهن گوشت بیشتر شود.

مصرف ماست، دوغ و کفیر همراه غذاهای گوشتی توصیه نمی‌شود، چون کلسیم این فرآورده‌ها می‌تواند از جذب آهن گوشت بکاهد. اما می‌توانید نیم تا یک ساعت پس از صرف غذای گوشتی ماست و دوغ بخورید.

اما اگر مجبور به استفاده از کباب رستوران‌های بین‌راهی شدید حتما همراه غذا دوغ و ماست کاکوتی‌دار، نعنادار یا موسیردار بخورید. چرا؟ چون این چند سبزی ضدعفونی‌کننده قوی مجاری گوارشی هستند و تا حدود زیادی از خطرات احتمالی گوشت مسموم و فاسد می‌کاهند. در ضمن برای اطمینان از مغزپخت بودن انواع کباب همیشه مرکز آن را رویت کنید، اگر صورتی یا قرمز رنگ بود بدانید کباب بخوبی نپخته است.

منبع: جام جم
http://www.asriran.com/fa/news/460604


:: بازدید از این مطلب : 810
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : انتظار ظهور امام مهدی عج
ت :
.
کاهش احتمال ابتلا به
 
فرادید|
نتایج پژوهش جدید نشان می‌دهد که تحرک می‌تواند احتمال ابتلای فرد به بیماری آلزایمر را به شکل قابل توجهی کم کند.
 
به گزارش فرادید به نقل از پریونشن،
مطالعه‌ی منتشر شده در ژورنال آلزایمر نشان می‌دهد که فعالیت‌های فیزیکی مانند پیاده روی، تمرینات هوازی و حتی باغبانی می‌تواند احتمال ابتلا به آلزایمر را تا 50 درصد کم کند. این دسته از فعالیت‌ها همچنین حجم مغز را بیشتر می‌کنند.
 
پژوهشگران بر روی 876 نفر و در یک بازه 30 ساله تحقیق و بررسی انجام دادند. آن‌ها چندین مرتبه تست حافظه از بیمارانی گرفتند که میانگین سن آن‌ها 78 سال بود. همچنین از افراد شرکت کننده خواسته شده بود تا فعالیت‌های جسمانی خود را مرتب گزارش دهند. نتایج این مطالعه طولی نشان می‌دهد که حتی کمی افزایش در میزان فعالیت‌های جسمانی در طول روز می‌تواند به شکل چشمگیری موجب کاهش احتمال ابتلای فرد به آلزایمر شود.
 
سیروس راجی، نگارنده اصلی مقاله، می‌گوید: «این اولین مطالعه‌ای است که در آن پژوهشگران توانسته‌اند در ابعاد بالا، مزایای احتمالیِ انواع فعالیت‌های جسمانی را با کاهش احتمال ابتلا به آلزایمر و همچنین با توجه به حجم مغز اندازه گیری کنند.»
 
در مقاله این گروه از پژوهشگران آمده که انجام کارهای عادی در حد باغبانی می‌تواند در کاهش احتمال ابتلا به آلزایمر بسیار موثر باشد.
 
در همین رابطه نانسی اوندرا، باغبان و مولف کتابی در زمینه باغبانی هم بر مسئله فوق صحه می‌گذارد. وی می‌گوید که باغبانی علاوه بر فعالیت‌های باغبانی ذهن را نیز پر از انرژی می‌کند.
 
اوندرا می‌گوید: «باغبانی هیچ گاه تکراری نمی‌شود. حتی اگر یک کار را هر سال انجام دهید، باز هم برایتان تکراری نمی‌شود، زیرا شرایط جوی بر چگونگی رشد گیاه اثر می‌گذارد و شما هر سال با یک حالت جدید از باغبانی روبه‌رو خواهید شد. همواره شرایط جدید در انتظار شما خواهد بود.»
 
بنابراین اگر این بار به باغ رفتید و به فکر باغبانی افتادید، به این فکر کنید که یک چیز از شما بسیار متشکر خواهد شد و آن چیز نیست جز مغزتان.
 
منبع: Prevention
ترجمه: وبسایت فرادی


:: بازدید از این مطلب : 604
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : انتظار ظهور امام مهدی عج
ت :
.
طی سرخ شدن، ریزمغذی ها که شامل ویتامین ها و املاح معدنی هستند دستخوش تغییراتی قرار می گیرند. ویتامین D در اثر اکسید روغن تخریب می شود. ویتامین B و C در اثر حرارت بالا و مدت زمان طولانی طبخ آسیب می بیند، ویتامین A و رنگدانه های آنتی اکسیدانی به سهولت پلیمریزه شده که با تغییر رنگ روغن یا ماده غذایی قابل تشخیص است.
این روزها اکثر اغذیه فروشی ها و رستوران های غذاهای آماده، بنا به تذکر وزارت بهداشت و صدالبته برای تحریک حس بویایی و چشایی مشتری ها، محل طبخ و تهیه غذاهای آماده را مقابل دید مشتری ها قرار داده اند.

حال تصور کنید در حال برگشت به خانه هستید وگرسنگی امانتان را بریده. در حالی که افکارتان را متمرکز صرف یک غذای سالم خانگی کرده اید، در مسیر خود به یکی از این اغذیه فروشی ها می رسید.

عطر و بوی این غذاها از یک سو و طرز سرخ شدن و آماده کردن غذاهایی چون انواع برگرها، سوسیس، رست بیف، استیک، سیب زمینی سرخ شده، قارچ، مرغ و میگوی سوخاری از طرف دیگر شما را چنان وسوسه می کند که برخلاف تصمیم خود بدون هیچ تاملی وارد اغذیه فروشی شده و با یک منوی جذاب و رنگارنگ که طیف وسیعی از غذاهای سرد و گرم در آن درج شده، مواجه می شوید.

چون هوا سرد و تمایل به خوردن غذاهای گرم و سرخ شده بیشتر است یک ساندویچ سوسیس به همراه یک پرس سیب زمینی ویژه که اغلب همراه با قارچ و کالباس سرخ شده، پنیر پیتزا و سس فراوان است سفارش می دهید.

مسلم است خوردن چنین غذای چربی با این حجم برای رفع گرسنگی و تجدید قوا خالی از لطف نیست. اما پرسش اینجاست غذاهای گرم فست فودی چگونه سرخ می شوند؟ طی سرخ شدن چه تغییراتی در ماهیت روغن رخ می دهد؟ آیا این غذاها می توانند نیاز تغذیه ای ما را به ریز مغذی ها و درشت مغذی ها تامین کنند؟

سرخ کردن سطحی یا عمیق؟

سرخ کردن نوعی فرآیند پخت است. دراین فرآیند ازروغن به عنوان محیط انتقال حرارت به ماده غذایی استفاده می شود.

دو روش مهم سرخ کردن شامل سرخ کردن عمیق و سطحی است. در روش سطحی، عمق روغن کم و تنها بخشی از ماده غذایی در روغن قرار می گیرد.

در این روش پس از طبخ غذا روغن باقی مانده دور ریخته می شود. برگرها، استیک، شنیسل و ماهی به این روش سرخ می شوند.

اما در سرخ کردن عمیق، عمق روغن زیاد و ماده غذایی در روغن غوطه ور است. در این روش پس از طبخ، ماده غذایی از روغن خارج و روغن باقی مانده برای سرخ کردن ماده غذایی دیگر مورد استفاده قرار می گیرد.

سوسیس ها، ناگت ها، غذاهای سوخاری و سیب زمینی سرخ شده در اغذیه فروشی ها به این روش طبخ می شوند.

از آنجا که در سرخ کردن عمیق روغن برای مدت طولانی در معرض شوک حرارتی و ترکیبات موادغذایی مختلف قرار دارد واکنش های مخربی می تواند ماهیت غذا و روغن را تغییر و این روش طبخ را ناسالم سازد.

ضرورت وجود هواکش در مجاورت سرخ کن ها

طی جریان سرخ شدن، حرارت ایجاد شده توسط روغن، آب موجود در ماده غذایی را تبخیر و بخار حاصل وارد روغن و موجب هیدرولیز و ایجاد ترکیب سرطانزایی به نام آکرولئین در روغن می شود.

این ترکیب می تواند موجبات بروز سرطان کبد را مهیا سازد. بنابراین دستگاه های سرخ کن در منزل یا اغذیه فروشی ها باید در مجاورت هود یا هواکش های صنعتی قرار گرفته تا رطوبت خارج شده از ماده غذایی از محیط سرخ کن دور شود.

روغن های چند بار مصرف

ترکیبات سوخته باقی مانده از غذاها در روغن های چند بار مصرف با تولید کف، سطح تماس روغن با هوا را افزایش و موجب اکسید روغن و تخریب آنتی اکسیدان های (ترکیبات ضد سرطان) ماده غذایی می شود بنابراین جهت تهیه غذاهای سرخ شده اغذیه فروشی هایی را انتخاب کنید که روغن های چند بار مصرف آن به رنگ روشن، کم غلظت و مطبوع باشد و آثاری ازدود و ترکیبات سوخته به جای مانده از غذاهای سرخ شده و کف در آن دیده نشود.

در جریان سرخ شدن، آب ماده غذایی در اثر تماس با روغن داغ به سرعت بخار و فضاهای خالی با روغن پر می شود.

این امر موجب افزایش کالری محصول و افزایش دریافت انرژی می شود. مهم تر آن که اگر ماده غذایی گوشتی مثل سوسیس، ناگت یا غذاهای سوخاری به مدت طولانی در روغن های چند بار مصرف سرخ شوند چربی های مضر و کلسترول از بافت آنها خارج و وارد روغن می شود، حال اگر با همین روغن قارچ، سیب زمینی یا دیگر غذاهای گیاهی سرخ شود، به دلیل آن که بافت های گیاهی خشک و فاقد روغن هستند به سرعت چربی و کلسترول باقی مانده در روغن را دریافت و تبدیل به یک ماده غذایی پر کلسترول می شوند بنابراین در هنگام طبخ، غذاهای گیاهی را در کنار غذاهای گوشتی سرخ نکنید. در اکثر اغذیه فروشی ها این موضوع رعایت نمی شود. در صورت مشاهده، به فکر تهیه غذا از مکان دیگری باشید.

نابودی ریزمغذی ها

طی سرخ شدن، ریزمغذی ها که شامل ویتامین ها و املاح معدنی هستند دستخوش تغییراتی قرار می گیرند. ویتامین D در اثر اکسید روغن تخریب می شود. ویتامین B و C در اثر حرارت بالا و مدت زمان طولانی طبخ آسیب می بیند، ویتامین A و رنگدانه های آنتی اکسیدانی به سهولت پلیمریزه شده که با تغییر رنگ روغن یا ماده غذایی قابل تشخیص است.

از طرفی املاح معدنی مثل آهن از ماده غذایی خارج و با کاهش مقاومت روغن سبب اکسید آن می شود. سدیم و پتاسیم ماده غذایی با اسیدهای چرب آزاد روغن وارد واکنش شده و سبب تشکیل ترکیبات صابونی و افزایش کف و ایجاد حباب و تسریع اکسیداسیون می شود البته این را هم بدانید که طی حرارت های بالا سلنیوم تخریب شده و احتمال خروج جیوه به داخل روغن به خصوص در هنگام طبخ آبزیان افزایش می یابد.

آرد سوخاری از ورود روغن به داخل غذا می کاهد

هنگام سرخ شدن درشت مغذی ها که شامل پروتئین ها، چربی ها و کربوهیدرات ها هستند کمتر دستخوش تغییرات قرار می گیرند.

البته اگر مرغ، ماهی یا گوشت به مدت طولانی سوخاری شود پروتئین های سطح آن بسرعت غیرقابل جذب، اسیدهای آمینه ضروری چون لیزین و تریپتوفان که عامل ترشح سروتونین (هورمون شادی) هستند تخریب و اسیدهای چرب، غیرقابل هضم می شوند.

در سیب زمینی سرخ شده نیز کربوهیدرات های نشاسته ای طی حرارت های زیاد هیدرولیز شده و حاوی ترکیبات سرطان زای آکریلامید می گردند. بنابراین بهتر است برای تهیه مرغ، میگو و ماهی سوخاری انواعی را که حاوی پودر یا خمیر سوخاری هستند انتخاب و پس از طبخ در زمان مصرف لایه سوخاری را از روی غذا جدا کرده و دور بیندازید.

خمیر سوخاری تا حدودی از جذب روغن به داخل غذا جلوگیری کرده و از احتمال ایجاد واکنش های مخرب و افت ارزش تغذیه ای محصول می کاهد.

در مورد سیب زمینی سرخ شده نیز مطالعات نشان داده برش های نازک و کشیده به طور آشکاری محتوای چربی، آکریلامید و پروکسید را افزایش می دهد بنابراین در هنگام تهیه سیب زمینی سرخ شده از اغذیه فروشی ها آنهایی را که با ضخامت بیشتری برش داده شده انتخاب کنید و قسمت های سوخته و برشته را جدا و دور بیندازید.
http://www.asriran.com/fa/news/461997


:: بازدید از این مطلب : 814
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : انتظار ظهور امام مهدی عج
ت :
.
این افسانه را که می گوید خوردن شکلات باعث جوش زدن بر روی پوست می شود را فراموش کنید. شکلات تیره پر از فلاونول که ار ترکیبات آنتی اکسیدانی است که می تواند به بهبود رنگ چهره کمک کند. با توجه به مطالعه اخیر، افرادی که روزانه یک نوشیدنی کاکائویی غنی از فلاونول می نوشید متوجه بهبود بافت پوست خود و کمتر شدن زبری و پوسته پوسته شدن آن می شوند و مقاومت بیشتری نسبت به آسیب اشعه UVدارند.
مراقبت از پوست کاری دشوار است، اما کلید چهره ایی سالم در بشقاب شما است. مواد غذایی مناسب می تواند ظاهر پوست را بهبود بخشد، از چین و چروک جلوگیری کند و در برابر آسیب های نور خورشید مقاوم تر باشد.

در این مقاله شما را با ۸ غذای مفید برای سلامت پوست آشنا می کنیم.

۱.بادام

گرسنگی بین میان وعده غذایی خود را با بادام پر کنید.آجیل ها سرشار از ویتامین Eهستند. بادام دارای آنتی اکسیدانی است که آسیب رادیکال های آزاد را که منجر به پیری و چین و چروک می شود را دفع می کند، و ممکن است از خرابی پوست جلوگیری کند.

۲.فلفل قرمز

نصف فنجان فلفل قرمز را به غذاهای سرخ کردنی یا سالاد خود اضافه کنید تا نزدیک به نیمی از ویتامین C مورد نیاز در یک روز را دریافت کنید. ویتامین سی در برابر آسیب رادیکال های آزاد، پوست را محافظت می کند. همچنین بدن از ویتامین C برای تولید کلاژن استفاده می کند، که پروتئینی است که به پوست استحکام می بخشد. آیا فلفل را دوست ندارید؟ دیگرغذاهای غنی از ویتامین C مانند پاپایا، توت فرنگی، کیوی و کلم را انتخاب کنید.

۳.هویج

هویج می تواند به شما کمک کند که بدرخشید. یک مطالعه نشان می دهد که مردم پس از شش هفته که آنها یک تا سه وعده غذاهای غنی از تولیدات بتاکاروتن را به رژیم غذایی خود افزوده اند پوست خود را بسیار بهبود داده اند.

۴.ماهی قزل آلا

شما می دانید که امگا۳ ای که در ماهی های چرب یافت می شود برای قلب بسیار مفید وهمچنین یکی از بهترین ترکیب ها برای چهره ی شما است. مصرف ماهی با التهاب و سوزش، لک، جوش و سایر مشکلات پوستی مبارزه می کند.این چربی های سالم نیز ممکن است خطر ابتلا به سرطان پوست را کاهش دهد. بر اساس یک مطالعه، افرادی که مکمل امگا ۳ مصرف می کنند کمتر در معرض آسیب اشعه UV قرار می گیرند. اگر شما از طرفداران ماهی نیستید از دیگر منابع اسید چرب امگا ۳ مانند گردو و دانه کتان استفاده کنید.

۵.گوشت بدون چربی

کمبود "روی” می تواند منجر به التهاب، جوش و آکنه شود، گوشت قرمز یک منبع سرشار از مواد معدنی و روی است که با آسیب اکسیداسیون مبارزه می کند و فرآیند بازسازی پوست را بهبود می بخشد. تحقیقات نشان می دهد که روی ممکن است در برابر از دست دادن مو نیز موثر باشد.

۶.شکلات تلخ

این افسانه را که می گوید خوردن شکلات باعث جوش زدن بر روی پوست می شود را فراموش کنید. شکلات تیره پر از فلاونول که ار ترکیبات آنتی اکسیدانی است که می تواند به بهبود رنگ چهره کمک کند. با توجه به مطالعه اخیر، افرادی که روزانه یک نوشیدنی کاکائویی غنی از فلاونول می نوشید متوجه بهبود بافت پوست خود و کمتر شدن زبری و پوسته پوسته شدن آن می شوند و مقاومت بیشتری نسبت به آسیب اشعه UVدارند.

۷.چای سبز

با یک فنجان چای سبز پوست بهتری بسازید. این نوشیدنی که با آنتی اکسیدان قوی شناخته شده است، شرشار از پلی فنل است، چیزی که بسیار برای پوست مفید است. دانشمندان دریافته اند که مصرف چای سبزمقدار کشسان در پوست شما را افزایش می دهد که به کاهش چین و چروک کمک می کند. در همین حال، مطالعات دیگر نشان می دهد که چای سبز ممکن است خطر ابتلا به سرطان پوست را نیز کاهش دهد.

۸.غلات

نشاسته ساده، به قندهای ساده در بدن تبدیل می شود. این قندها با اتصال به بافت ها مولکول های مضر به نام پایان گلیکاسیون پیشرفته (AGE) را ایجاد می کند که می تواند به کلاژن آسیب رساند، که منجر به ضعیف شدن و چین و چروک پوست می شود. رژیم غذایی پر از قند ممکن است منجر به پیر شدن پوست قبل از سن ۳۵ سالگی شود. غلات انتخاب خوبی برای افزایش سطح انرژی و بهتر شدن پوست است.


http://www.asriran.com/fa/news/462037/۸



:: بازدید از این مطلب : 846
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : انتظار ظهور امام مهدی عج
ت :
.
موضوعات
صفحات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
-------
پشتیبانی